Ministerstvo zdravotníctva posiela občanom SMS. Upozorňuje na povinnosti po návrate z rizikových krajín

0
telephone, mobile, call
Foto: niekverlaan, Pixabay

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR posiela v týchto dňoch všetkým občanom preventívnu SMS. Upozorňuje v nej na povinnosť registrovať sa prostredníctvom formulára na stránke korona.gov.sk a absolvovať vyšetrenie na COVID-19 po návrate z rizikových krajín. Vyzýva tiež k zodpovednosti. Pre TASR to uviedol komunikačný odbor MZ SR.

 Z rozposielaním SMS začalo ministerstvo v pondelok (20. 7.).

„COVID-19: Ak cestujete do rizikovej krajiny, po návrate do SR ste povinný sa zaregistrovať a absolvovať vyšetrenie na COVID-19. Za nedodržanie povinnosti vám hrozí vysoká finančná sankcia,” znie SMS. Pripojený je odkaz na stránku korona.gov.sk/ehranica, kde sa možno registrovať a pozrieť si zoznam bezpečných krajín. „Ďakujeme, že ste zodpovedný,” uzatvára správu MZ SR.

Ministerstvo pripomína, že zoznam bezpečných a rizikových krajín na stránke korona.gov.sk monitoruje a informácie pravidelne aktualizuje.

„Práve tu je umiestnený aj formulár, ktorý je ľahko a rýchlo vyplniteľný a dostupný jednoducho preklikom z SMS správy. Tak si občania môžu svoju povinnosť splniť rýchlo, bez komplikácií a vyhnúť sa tak prípadným finančným sankciám,” doplnil rezort.

- Reklama -