Správy o dlhu voči Zsuzsovej sú šifra o príprave vrážd prokurátorov, tvrdí Andruskó

0
Zľava mama zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatica Kušnírová, rodičia zavraždeného Jána Kuciaka Jana Kuciaková, Jozef Kuciak a právny zástupca Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica. Foto: TASR

Správy o tom, že mal právoplatne odsúdený za vraždu novinára Zoltán Andruskó dlžiť peniaze Alene Zsuzsovej sú šifra o príprave vrážd prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu to uviedol Andruskó. Alena Zsuzsová to odmieta a tvrdí, že jej aj po vražde novinára dlžil peniaze.

Na súde sa čítala SMS komunikácia medzi Andruskóm a obžalovanou. V správe po maďarsky tlačí Alena Zsuzsová na Andruskóa, aby jej vrátil peniaze a poslal úroky. Podľa jej vyjadrení k tomuto dôkazu dané správy vyvracajú Andruskóve výpovede, v ktorých hovoril o tom, že jej nič nedlžil.

„Táto komunikácia potvrdzuje, že má požičané peniaze, že som si pýtala úroky a opäť neplatil, a opäť meškal, ” doplnila obžalovaná.

Andruskó zase tvrdí, že správy hovoria o pripravovaných vraždách prokurátora úradu špeciálnej prokuratúry Maroša Žilinku a niekdajšieho prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho. Dlhy považuje za výmysly obžalovanej. Vysvetľuje ich aj tým, že za dlhom, ktorý od neho pýtala, stálo nevykonanie vraždy prokurátora Žilinku. Podľa Andruskových slov aj jeho predchádzajúcich výpovedí mu obžalovaná uviedla, že jej dlží státisíce za to, že neboli vykonané vraždy prokurátorov.

Zatiaľ čo obžalovaný Marian Kočner považuje Andruskóa za klamára, tak splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic považuje jeho výpoveď za dôveryhodnú.

„Vypovedal o okolnostiach, ktoré boli následne objektívnymi dôkazmi potvrdené,” uviedol Lipšic. O dôkazoch v podobe Threemy a lokalizačných údajoch z BTS staníc nemohol mať v čase svojej výpovede Andruskó žiadnu vedomosť a nemali ju ani policajti. Andruskó začal ku skutku vypovedať v deň zadržania.

Pred obednou prestávkou bola Andruskóva výpoveď ukončená. Popoludní pred senát opätovne predstúpi kriminalista v odbore IT Dušan Mikulaj.
     

- Reklama -