Blaha čelí obvineniu z popierania zločinov politických režimov. Fico stojí za ním

1
Ľuboš Blaha (Autor: TASR)

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil poslanca parlamentu Ľuboša Blahu (Smer-SD) z trestného činu popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Predseda Smeru-SD Robert Fico obvinenie označil za politické šikanovanie ľudí a za Blahom stojí.

“Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 3. júla 2020 obvinil Ľ. B. z trestného činu popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti. Polícia začala konať na základe trestného oznámenia. Viac informácií nie je možné poskytnúť,” uviedla Bárdyová.

Trestné oznámenie na Blahu podala podľa šéfa Smeru-SD europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Blaha je podľa neho obvinený preto, lebo na sociálnej sieti prevzal vymyslený obrázok, na ktorom bola vyobrazená prezidentka Zuzana Čaputová s textom “Žime tak, aby Martin Šmíd nezomrel nadarmo”. Šmíd bol vymyslenou osobou z čias nežnej revolúcie. “Všetci vieme, že v novembri v roku 1989 bola vymyslená smrť vymysleného človeka, ktorý mal zomrieť pri zásahu polície, len preto, aby bola vymyslená ešte väčšia miera demonštrácií v novembri 1989,” priblížil Fico. Táto dezinformácia sa vtedy podľa neho úmyselne šírila a napokon sa to vyvrátilo. Blaha začal podľa Fica len historicky hodnotiť, čo sa stalo v roku 1989. “Toto komentoval Ľuboš Blaha, že ľudia, nebláznime, predsa nemôžeme takýmto spôsobom ovplyvňovať históriu,” dodal Fico s tým, že za toto je Blaha obvinený.

- Reklama -

1 komentár

  1. Ha, ha, ha … tak toto čo tu teraz predvádzajú je už načisto čistý fašizmus!!! Toto si snáď nedovolili ani samotní komunisti, alebo sa mýlim? Takto prenasledovať politických oponentov, len na základ hlúpych obvinení zo strany koaličných politikov. Kto im slúži? Prečo takéto podnety nesmerujú priamo do koša? Poslanec Bla_ha im musí poriadne ležať v žalúdku. Zrejme majú s neho bobky a sú na neho nasrdení za to že ho nedokázali dostať z rady Európy. I keď sa o to pokúšali všetkými možnými spôsobmi. Kot_lebu naháňajú zase za vymyslenú hlúposť s číslami. Od kedy je číslo 1488 symbolom fašizmu? Čo za idiota prišiel s niečim takýmto? Číslo je číslo a číslom vždy bude!!! Ostatné výmysly okolo tohoto čísla sú iba domnienky chorej mysle dákeho popleteného idiota!!! Ten čo takéto niečo tvrdí by mali snáď liečiť, alebo zatvoriť!!! Lebo je to práve iba on sám čo vidí v čísle 1488 dáku skrytú symboliku. Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.