Prešov: Fakultná nemocnica obnovila zákaz návštev

0
Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Na všetkých oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove obnovili zákaz návštev. Ako informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Renáta Cenková, obmedzenie súvisí s narastajúcimi prípadmi ochorenia COVID-19, dôvodom je ochrana zdravia hospitalizovaných pacientov a tiež zamestnancov FNsP.

Výnimky zo zákazu na lôžkových oddeleniach pre dospelých pacientov tvoria prípady ako návšteva paliatívneho pacienta v terminálnom štádiu ochorenia, ktorého môžu navštíviť súčasne maximálne dve blízke osoby, návšteva kňaza alebo duchovného u ťažko chorých a zomierajúcich pre vysluhovanie sviatostí či sprevádzanie pacienta pri prepustení z nemocnice jednou osobou. Jedna osoba tiež môže navštíviť pacienta s poruchami duševného zdravia, ako je demencia, porucha učenia alebo autizmus, a to v prípade, ak neprítomnosť známeho spôsobovala stavy úzkosti pacienta. Rovnako je to aj v prípade iných pacientov hospitalizovaných s psychickými ochoreniami. Výnimka sa tiež v prípade indikácie vzťahuje na pacientov v umelom spánku.
Na detských lôžkových oddeleniach sú povolenými návštevami sprievod či navštívenie dieťaťa v paliatívnej starostlivosti príbuznými dieťaťa vrátane iných detí žijúcich s rodičmi v spoločnej domácnosti.
Vo všetkých prípadoch musí byť navštevujúci starší ako 16 a mladší ako 65 rokov bez chronického či iného závažného ochorenia, u ktorého nebolo potvrdené ochorenie COVID-19, nevykazuje respiračné príznaky a nie je v karanténe.

- Reklama -