Rusko: Gubernátora Chabarovského kraja zadržali pre podozrenie z vrážd

0
putin
Vladimir Putin, ruský prezident (Foto: klimkin, Pixabay)

Pre podozrenie z organizovania vrážd niekoľkých podnikateľov zadržali v štvrtok gubernátora Chabarovského kraja Sergeja Furgala. Podľa agentúry Interfax o tom informoval Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom).

Podľa jeho hovorkyne Furgal bude obvinený z vraždy dvoch alebo viacerých osôb i ďalších trestných činov, ku ktorým došlo v rokoch 2004-05 na území Chabarovského kraja a Amurskej oblasti ležiacich na ruskom Ďalekom východe.
Zadržaní a obvinení boli aj štyria aktívnejší členovia zločineckej skupiny, ktorí sú vo vyšetrovacej väzbe. Vyšetrovatelia chcú, aby súd rozhodol o väzobnom stíhaní aj v prípade Furgala.
Podľa portálu Novaja gazeta prevezú Furgala do Moskvy. Jeho dočasného zástupcu na čele Chabarovského kraja by mal výnosom vymenovať prezident Vladimir Putin.
Chabarovským gubernátorom sa Furgal stal vo voľbách v roku 2018. Dovtedy bol poslancom Štátnej dumy za nacionalistickú Liberálnodemokratickú stranu Ruska (LDPR). V rokoch, keď došlo k vraždám, sa Furgal venoval podnikaniu – mal firmy, ktoré predávali drevo a kovový šrot.
Regionálna pobočka LDPR viedla, že zatiaľ nemá v pláne vylúčiť Furgala zo strany.

- Reklama -