Matovič: Koalícia zabila dva týždne Kollárovou diplomovkou

0
Premiér Igor Matovič (Foto: TASR)

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) nepovažuje za fér, keď strany SaS a Za ľudí dva týždne hovoria o tom, že Boris Kollár (Sme rodina) nie je vhodným predsedom národnej rady, a pri hlasovaní o jeho odvolaní odídu z rokovacej sály. Za dva týždne koalícia nijako nepomohla ľuďom, len zabila čas riešením diplomovej práce, uviedol Matovič po stredajšom rokovaní vlády.

Dva týždne riešenia Kollárovej diplomovky sa mohli podľa premiéra využiť na pripravenie reformného balíka pre Európsku komisiu. Verí, že SaS a Za ľudí sa pri kauze poučili, a pripomenul potrebu toho, aby áno znamenalo áno a nie znamenalo nie.

“Nenechajme sa znova vtiahnuť do niečoho, čo nikomu reálne nepomôže,” podotkol Matovič s tým, že sa bude snažiť zahasiť problémy omnoho skôr a nenechá, aby sa to takto rozšírilo.
Premiér chce byť podľa vlastných slov v koalícii zmierovateľom. Jeho záväzok je, aby koalícia vydržala celé štyri roky. Vzťahy vnútri koalície sú podľa Matoviča v súčasnosti lepšie, ako sa mediálne zdajú.

Poslanci NR SR v utorkovom (7. 7.) tajnom hlasovaní neodvolali Kollára z funkcie predsedu parlamentu. Kollár čelí podozreniam z plagiátorstva pri svojej diplomovej práci. Návrh na svoje odvolanie podal sám. Na hlasovaní sa nezúčastnili poslanci za SaS a Za ľudí, ktorí vopred vyzývali Kollára na vyvodenie politickej zodpovednosti. Chceli, aby sám odišiel z funkcie. To, že Kollár podal návrh na svoje odvolanie, považovali tieto strany za hádzanie zodpovednosti na ne. OĽaNO jeho odchod nežiadalo.

- Reklama -