Pôjde do cely? Najvyšší súd bude o Bödörovi rozhodovať vo štvrtok

0
Na snímke vpravo nitriansky podnikateľ Norbert Bödör prichádza vypovedať v kauze Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) na NAKA v Bratislave 3. júla 2020. Foto: TASR

Najvyšší súd SR (NS SR) bude rozhodovať o sťažnostiach v prípade nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a spoluobvineného v kauze Dobytkár Petra Kubu na svojom zasadnutí vo štvrtok (9. 7.)

TASR o tom informovala v pondelok hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) Katarína Kudjáková. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, nevzal v nedeľu (5. 7.) Norberta Bödöra do väzby.

Ako informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), jeho návrhu na väzobné stíhanie súd vyhovel iba v prípade Petra Kubu. Sudca rozhodoval približne desať hodín.

Prokurátor žiadal pre oboch mužov väzbu z dôvodu, aby nemohli pokračovať v trestnej činnosti či ovplyvňovať svedkov na slobode, prípadne inak mariť vyšetrovanie. Obvinení sú z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti v súvislosti s kauzou Dobytkár, v ktorej sú vyšetrované úplatky v Pôdohospodárskej platobnej agentúre za zatiaľ viac ako 10 miliónov eur.

Prokurátor ÚŠP v prípade Norberta Bödöra podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne NS SR. Ten bude rozhodovať aj o sťažnosti Petra Kubu proti rozhodnutiu o vzatí do väzby. Norberta Bödöra zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v piatok (3. 7.) večer v rámci akcie Dobytkár

Polícia v piatok informovala, že v rámci tejto akcie na celom území Slovenska NAKA vykonala zaisťovacie úkony a vzniesla obvinenie voči trom fyzickým osobám a dvom právnickým osobám za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

- Reklama -