Izrael sprísni opatrenia pre spomalenie šírenia koronavírusu

0
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Foto: TASR/AP

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu upozornil, že na spomalenie šírenia nového koronavírusu budú zrejme potrebné rozsiahlejšie opatrenia.

„Sme uprostred obnoveného útoku koronavírusu, veľmi silného útoku, ktorý rastie a šíri sa po celom svete – aj tu,” uviedol Netanjahu na stretnutí vlády. Kabinet sa podľa neho v pondelok znovu stretne, aby zvážil opätovné zavedenie reštriktívnych opatrení.

V Izraeli potvrdili takmer 30 000 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje chorobu COVID-19. Nákaze podľahlo 330 ľudí.

V piatok po prvý raz informovali o vyše 1000 nových prípadoch zaregistrovaných za posledných 24 hodín, uviedla agentúra DPA.

Netanjahu už vo štvrtok znovu zaviedol obmedzenia týkajúce sa maximálneho počtu ľudí na verejných zhromaždeniach. Kým predtým sa vo veľkých podnikoch, baroch či kluboch mohlo zhromaždiť maximálne 250 ľudí, podľa nového nariadenia bude mať vstup na tieto miesta povolený maximálne 50 ľudí. V menších uzavretých priestoroch vrátane modlitební sa maximálny počet návštevníkov zníži na 20.

Vláda zaviedla aj zóny obmedzenia pohybu vo viacerých častiach krajiny. Vstup do týchto oblastí a odchod z nich bude obmedzený, rovnako aj prevádzka hromadnej dopravy a podnikov.

- Reklama -