Po otvorení barov v Anglicku, už niektoré opäť zatvárajú. Dôvod?

0
Zákazník si objednáva cez ochranné plexisklo v pube v Londýne 4. júla 2020. Cez víkend sa v Británii znovu otvorili reštaurácie, bary ako aj múzeá, kiná, knižnice, hotely či holičstvá a kaderníctva. Otvorenie barov a reštaurácií kritizovali nezávislí výskumníci, ktorí ich považujú za priskoré. Foto: TASR/AP

Po opätovnom otvorení barov a reštaurácií v rámci uvoľňovaní epidemiologických obmedzení zadržala polícia v Anglicku štyri osoby za narušenie verejného poriadku. Viacero pubov v stredoanglickom grófstve Nottinghamshire sa rozhodlo predbežne znova zatvoriť, oznámila tamojšia polícia v noci na nedeľu.

Vo vyhlásení sa uvádza, že samotná polícia o uzavretie pubov nežiadala, pričom väčšina oslavujúcich sa správala zodpovedne, informuje agentúra DPA.

Bary a reštaurácie v Anglicku sa mohli v sobotu znovu otvoriť po viac než troch mesiacoch obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. Prevádzkovatelia i návštevníci musia dodržiavať prísne nariadenia – hostia musia napríklad odovzdať kontaktné údaje, objednávky môžu byť prijímané len pri stole alebo cez aplikáciu. Napriek tomu sa objavili obavy, že by mohlo dôjsť k alkoholickým excesom a potýčkam.

Toto uvoľnenie opatrení sa týka zatiaľ len Anglicka a Severného Írska. V Škótsku a Walese musia ľudia ešte istý čas vydržať, kým budú môcť znova ísť do pohostinských zariadení. Každá z týchto časti Spojeného kráľovstva si totiž stanovuje vlastné nariadenia zamerané proti šíreniu koronavírusu, približuje DPA.

- Reklama -