Kolíkovej radí aj jej bývalá nadriadená

0
Bývalá ministerka spravodlivosti za Most-Híd Lucia Žitňanská (Autor: SITA)

Ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí) radí jej bývalá šéfka v tomto rezorte Lucia Žitňanská. TASR to potvrdil Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva.

Kolíková pôsobila ako štátna tajomníčka Ministerstva spravodlivosti (MS) SR za Žitňanskej vedenia, a to v rokoch 2010 až 2012 a 2016 až 2018. Exministerka je poradkyňou pre rekodifikáciu Občianskeho zákonníka či zákona o obchodných spoločnostiach.

Lucia Žitňanská, ktorá pôsobí ako akademička, radí Kolíkovej aj pri príprave nového obchodného registra, zmien Obchodného zákonníka, zákona o konkurze a reštrukturalizácii či zmien v zákone o Registri partnerov verejného sektora. V oblasti občianskeho práva ministerke radí tiež akademik Milan Hlušák.

Odborný tím na ministerstve doplnili aj poradca na Ústavnom súde SR Tomáš Hubinák a akademička pôsobiaca na Trnavskej univerzite v Trnave Lucia Berdisová.

„Ide o poradcov pre oblasť ústavného práva, osobitne pre otázky, ktoré súvisia s ústavným právom naprieč opatreniami, ktoré plánujeme,” vysvetlil Bubla.

Poradcom Kolíkovej pre oblasť väzenstva je bývalý riaditeľ väznice v Leopoldove Pavel Zbojek.

„Väzenstvo vnímame ako dôležitú súčasť ministerstva spravodlivosti, ktorému sa chceme venovať v záujme skvalitňovania všetkých činností zboru vrátane vytvárania priaznivejších podmienok pre výkon služby príslušníkov zboru a prácu zamestnancov zboru,” uzavrel Bubla.

- Reklama -