Polícia zatkla Viliama Mišenku, odsúdeného na 23 rokov za vraždu. Ukrýval sa v Rakúsku

0
Viliam Mišenka (Foto: Polícia SR)

Odsúdeného Viliama Mišenku zatkli vo štvrtok v Rakúsku na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Na úteku bol od marca 2018, keď ho Najvyšší súd (NS) SR poslal do výkonu trestu na 23 rokov za úkladnú vraždu v štádiu pokusu formou účastníctva ako objednávateľ. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

 “V najbližších dňoch ho bude čakať extradičné konanie, po ktorom nastúpi na 23-ročný trest odňatia slobody,” uvádza polícia. K zatknutiu došlo po informáciách od slovenských policajtov, Mišenka sa ukrýval u svojej príbuznej. “Zákrokom rakúskej polície bol prekvapený, nečakal ho, pravdepodobne sa spoliehal na fiktívny útlm policajných zložiek v čase koronakrízy,” doplnili policajti.

Podľa rozsudku v roku 2009 stál za explóziou výbušniny, ktorá mala usmrtiť jeho švagrinú Zuzanu Mišenková. Na miesto nej zahynul iný muž a ďalší utrpeli zranenia. Mišenka bol v minulosti na úteku, keď bol napokon vypátraný v roku 2013 vo Venezuele. Po návrate na Slovensko bol po čase prepustený z vyšetrovacej väzby. Právoplatný rozsudok si v marci 2018 neprišiel vypočuť, polícia nemala žiadne právomoci ho predtým zadržať, čo využil na druhý útek.

- Reklama -