Matovič: Na hromadných športových podujatiach má byť každý druhý rad voľný

0
Matovič, šport
Premiér Igor Matovič (Foto: TASR)

Počas hromadných športových podujatí budú musieť organizátori vyčleniť každý druhý rad tak, aby ostal prázdny. Oznámil to premiér Igor Matovič (OĽaNO) po štvrtkovom zasadnutí konzília epidemiológov. Premiér tiež dodal, že nosenie rúšok sa upravovať nebude, ich povinné nosenie v interiéri naďalej platí. Opatrenia by mali platiť od pondelka (6. 7.).

 Upraviť sedenie na športových podujatiach sa odborníci rozhodli aj na základe futbalového zápasu v Dunajskej Strede, na ktorom sa podľa premiéra odignorovalo odporúčané šachovnicové sedenie. Každý druhý rad bude musieť ostať voľný. “Aby si vedeli organizátori skontrolovať, či ľudia dodržiavajú pravidlá,” povedal Matovič s tým, že ak to nebude fungovať, budú musieť takéto športové podujatia zrušiť. “Nepredpokladali sme, že ľudia budú takto nezodpovedne postupovať. Tento prípad budeme musieť s pani regionálnu hygieničkou riešiť,” doplnil v súvislosti so zápasom hlavný hygienik SR Ján Mikas.
Premiér tiež informoval, že organizovať sa budú môcť aj také podujatia nad 1000 účastníkov, kde nie je zabezpečené sedenie. Organizátor bude musieť zabezpečiť maximálny počet účastníkov, a to desať štvorcových metrov na návštevníka. Plocha bude musieť byť rozdelená na sektory, povinne bude kontrolovaný vstup, kontrolovať sa má tiež vstup i výstup do sektora a z neho. V jednom sektore bude môcť byť maximálne 1000 ľudí, a vstupenky sa budú môcť predávať len online.

- Reklama -