Senát Najvyššieho súdu zamietol Kotlebovu námietku voči zaujatosti sudkyne Sabovej

0
Zľava advokát Tomáš Rosina, predseda ĽSNS Marian Kotleba a advokát Peter Kupka pred hlavným pojednávaním v kauze sporných šekov na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 5. marca 2020. (Autor: TASR)

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR zamietol námietku zaujatosti predsedu opozičnej ĽSNS Mariana Kotlebu voči samosudkyni Ružene Sabovej, ktorá pojednáva prípad kontroverzných šekov vystavených na sumu 1488 eur. Na štvrtkovom neverejnom zasadnutí ju vyhodnotil ako nedôvodnú. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Kotleba namietal, že Sabová mala inštruovať znalca a stretnúť sa s ním počas dňa pracovného pokoja. Sabová jeho námietku na júnovom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu odmietla.

Tvrdila, že jej komunikácia so znalcom je absolútne transparentná, preto je aj v trestnom spise.

„Pokiaľ by nejaká osobná zaujatosť z mojej strany bola, tak by v takomto prípade nebola táto komunikácia súčasťou trestného spisu. Obvykle súd komunikuje so znalcami, takisto ako aj orgán činný v prípravnom konaní,” uviedla vtedy Sabová po prečítaní komunikácie so znalcom Matejom Medveckým.

Predseda ĽSNS si tiež myslel, že sama priznáva vstupovanie do znaleckého posudku, čo Sabová odmieta.

- Reklama -