Šeliga: Za ľudí a SaS budú spoločne postupovať pri kauze Kollárovej diplomovky

1
Juraj Šeliga (Autor: TASR)

Strana Za ľudí bude komunikovať so SaS v snahe o ďalší spoločný postup v prípade kauzy diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Uviedol to podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) v reakcii na výzvu SaS na odchod Kollára z funkcie. Na odstúpenie ho vyzvala aj strana Za ľudí, Šeliga povedal, že toto stanovisko sa nemení. Dodal, že je na rozhodnutí Kollára a hnutia Sme rodina, čo urobí ďalej.

Šeliga zopakoval, že post šéfa Národnej rady (NR) SR patrí na základe výsledku volieb a dohôd hnutiu Sme rodina.

„Je na nich, ako sa rozhodnú, žiadna vládna koalícia sa nemusí rozpadať,” napísal na sociálnej sieti s tým, že nechce položiť koalíciu, pričom odmieta politické vydieranie. Situácia je podľa neho na zodpovednosti Sme rodina.

Šeliga tiež odmieta argument Kollára, že jeho práca bola v súlade so zákonom. Smernica skalickej vysokej školy podľa neho hovorí, že každá záverečná práca musí byť originálna, vytvorená autorom pri dodržaní pravidiel práce s informačnými zdrojmi.

https://www.facebook.com/SeligaZaLudi/posts/1170863979964143
Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga

„Záverečná práca nesmie mať charakter plagiátorstva a nesmie porušiť autorské práva iných autorov,” dodal s tým, že smernica hovorí aj o tom, že nie je prípustné, aby diplomová práca bola kompilátom odbornej literatúry.

Poslanci za SaS po stredajšom stretnutí klubu vyzvali Kollára, aby odstúpil z pozície predsedu parlamentu. Oznámili to po stretnutí s Kollárom, ktorý vzápätí reagoval, že rozhodnutie SaS berie na vedomie. Pred stretnutím klubu SaS pripustil, že ak by mal odísť z funkcie, hnutie Sme rodina by mohlo opustiť aj vládnu koalíciu.

Kollár čelí podozreniu z plagiátorstva pre jeho diplomovú prácu. OĽaNO jeho odchod nežiada. Navrhlo, aby minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) pripravili zákon, ktorý by umožňoval spätné preverovanie záverečných prác.

„Hnutie OĽaNO zverejnilo svoje stanovisko v pondelok, a tým je pre nás téma uzavretá,” uviedlo pre TASR hnutie OĽaNO v reakcii na postoj SaS.

- Reklama -

1 komentár

  1. Ak by teraz opozícia navrhla odvolanie Koll_-ára, tak by som bol zvedavý na týchto hrdinov, či by hlasovali tak, ako tvrdia, že Koll_ár nemá byť na poste predsedu parlamentu!!! Tu by sa zase pre pobavenie publika zrejme oháňali koaličnou zmluvou, ako ich poznáte. Je to banda farizejov, čo hrá lacné divadlo!!! Asi tak!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.