Saková: Prácu Lučanského považujem za profesionálnu, hovoria zaňho jeho výsledky

0
Denisa Saková (Autor: TASR)

Za Milana Lučanského hovoria výsledky, ktoré dosiahol Policajný zbor pod jeho vedením, aj výsledky celého jeho pôsobenia v polícii. Uviedla to exministerka vnútra Denisa Saková v reakcii na jeho odchod z vedenia polície.

“Ja osobne považujem jeho prácu za vysoko profesionálnu a spoľahlivú a touto cestou sa mu chcem poďakovať. Som zvedavá na posun polície po odchode Milana Lučanského, najmä v období potenciálneho návratu druhej vlny koronakrízy,” skonštatovala Saková.
Exministerka doplnila, že svoje kvality Lučanský ukázal aj počas koronakrízy pri koordinácii policajných zložiek pri hraničných kontrolách, karanténe osád a podobne.
Lučanský v utorok oznámil, že odstupuje z funkcie policajného prezidenta, požiadal o uvoľnenie zo služobného pomeru k 31. augustu. Uviedol, že tak ako on nemá dôveru súčasného vedenia ministerstva vnútra, ono zase nemá jeho. Argumentuje tým, že sa nezhoduje s vedením rezortu na ďalšom chode polície a nechce niesť zodpovednosť za to, že vedenie ministerstva vnútra politizuje políciu.

- Reklama -