SaS si pozvala Kollára na klub, chce odpovede k jeho diplomovke

1
Minister hospodárstva Richard Sulík. Foto: TASR

Vládna SaS si pozvala na stredajšie (1. 7.) rokovanie poslaneckého klubu predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina). Šéf parlamentu má odpovedať na otázky o svojej diplomovej práci, pre ktorú čelí podozreniam z plagiátorstva. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák s tým, že SaS si počká na rokovanie klubu.

Sulíkovci to uviedli po tom, ako strana Za ľudí vyhlásila, že trvá na odchode Borisa Kollára z postu predsedu parlamentu. Rešpektuje, že pozícia patrí Sme rodina. O téme chce hovoriť na pondelkovej (29. 6.) koaličnej rade. Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) odmieta reči o tom, že by chceli rozbiť vládnu koalíciu. Hovorí, že bránia princípy, s ktorými do politiky vstupovali.
Kollár už niekoľko dní čelí podozreniu z plagiátorstva. Kritizuje ho opozícia, niektorí koaliční kolegovia hovoria o vyvodení zodpovednosti. O kauze sa rozprával aj s premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO), ktorý ho nevyzýval na odstúpenie. OĽaNO si Kollára tiež pozvalo na rokovanie klubu.
Podľa medializovaných informácií mal šéf parlamentu vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Titul Kollárovi podľa súčasného zákona nemožno odobrať, čo potvrdil aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Ten chce preto do budúcna meniť zákon.

- Reklama -

1 komentár

  1. Verím, že nakoniec príde aj na tohoto samoľúbeho idi. Ota Su_líka!!! Jeho diplomovka nebude zrejme tak isto nič moc. Asi tak. Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.