Čaputová k 100 dňom vlády: Boj s pandémiou vláda zvládla. Na výsledky v boji s korupciou a zmeny výkonu politiky ešte musíme počkať

0
Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

Boj s pandémiou vláda Igora Matoviča (OĽaNO) zvládla. Na výsledky v oblastiach boja proti korupcii a zmeny výkonu politiky si však ešte musíme počkať, pretože uplynul pomerne krátky čas. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla pre TASR v hodnotení prvých 100 dní vlády.

 “Vláda nastúpila v situácii, na ktorú nebol nikto pripravený a nikto ju doteraz nezažil. Všetku energiu musela venovať boju s pandémiou a túto svoju úlohu zvládla,” skonštatovala hlava štátu.
Prezidentka poznamenala, že očakávania verejnosti, vyjadrené v mandáte vo voľbách, však smerovali predovšetkým k boju proti korupcii a k zmene výkonu politiky. “Na výsledky vlády v týchto oblastiach si musíme ešte počkať, pretože uplynul pomerne krátky čas na to, aby ich mohla ukázať,” komentovala.

Prezidentku SR Zuzanu Čaputovú znepokojila správa o tom, že investigatívny novinár Peter Sabo si našiel v schránke náboj. “My všetci máme dôvod na zvýšenú pozornosť. Novinár a redakcia Aktualít aj dôvod na zvýšenú ochranu. Umlčať pravdu v demokratickej spoločnosti nejde, to nám história, aj tá nedávna, ukázala niekoľkokrát,” doplnila.

- Reklama -