Novinár Sabo mal v schránke náboj. Minister Mikulec je zhrozený

0
Pater Sabo, novinár, ktorý si našiel v schránke náboj (Foto: facebook Petra Saba)

Dva roky a 4 mesiace od vraždy Jána Kuciaka nechali v schránke investigatívneho reportéra Aktuality.sk náboj do pištole, píšu Aktuality.sk. Náboj našiel vo svojej schránke dátový analytik, ktorý nastúpil do redakcie po smrti Jána Kuciaka, Peter Sabo.

V prípade nálezu náboja od pištole v schránke investigatívneho reportéra Petra Saba prijala polícia potrebné opatrenia, ktoré policajný prezident Milan Lučanský nechce z taktických dôvodov špecifikovať. Lučanský o tom informuje na sociálnej sieti na profile Polície SR.

 “Oceňujem duchaprítomnosť rodiny redaktora, reagovali racionálne a vec hneď nahlásili na políciu. Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme,” uviedol Lučanský.
 Peter Sabo písal podľa šéfredaktora Petra Bárdyho o drogovom podsvetí v Seredi, kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, ‘dépeháčkaroch’ z južného Slovenska, kauze Dobytkár, analyzuje tzv. Kočnerovu knižnicu, píše o kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce a podobne. O náleze informovali okrem Lučanského aj ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO).

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) zostal zhrozený po tom, ako dostal informáciu o náboji, ktorý do poštovej schránky dostal novinár Sabo, vyhlásila riaditeľka tlačového odboru Ministerstva vnútra Barbara Túrosová.
“Je absolútne neakceptovateľné, aby sa ešte v dnešnej dobe vykonávali takéto primitívne zastrašovacie praktiky. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby obeta, ktorú priniesol Ján Kuciak, nevyšla nazmar a hlavne, aby sa už nikdy takáto tragédia nezopakovala,” uviedol minister Mikulec.
    

- Reklama -