VIDEO Kollár: Titul som získal v súlade so zákonom. Nebudem ho v politike používať. Nemám sa za čo ospravedlniť

0
Boris Kollár (Foto: TASR)

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) získal svoj magisterský titul v súlade so zákonom, povedal, že sa nemá za čo ospravedlniť. Hovoril o tom na piatkovej tlačovej konferencii v parlamente. V politike titul nemieni viac používať.

“Všetci ma dobre poznáte. 30 rokov sa moje súkromie tuná premieľa,” začal Kollár tlačovku s tým, že “každý vie, kto som, aký život som viedol…” Pripomenul, že pochádza z núdznych pomerov, z ktorých sa mu podarilo vymaniť. “Založil som firmy, ktoré zamestnávajú stovky ľudí, nestalo sa, aby nezaplatil výplatu, odvody a dane,” vyhlásil Kollár. Jeho diplomová práca podľa neho nie je žiadny plagiát.

Kollár prečítal aj stanovisko Stredoeurópskej vysokej školy v Skalici. Zodpovednosť za mieru originality Kollárovej práce, aj všetkých ostatných, nenesie podľa stanoviska škola, ale ministerstvo školstva.

Kollár citoval odkazy na autorov a ich diela z diplomovej práce, ťažko však posúdiť do akej miery bolo všetko riadne označené. Na konci práce ukázal Zoznam použitej literatúry, ktorý má dve strany.

Ako uviedol, všetky voľby sú o emóciách, nie o titule pred menom a za menom.

Kampaň proti nemu robia podľa neho skrachovaní frustrovaní politici.

Na otázky novinárov Boris Kollár na tlačovke nedal priestor, hneď po svojom vyhlásení odišiel.

- Reklama -