Gröhling: Verím, že sa Kollár postaví k veci čelom. Na školu šla kontrola

0
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (Autor: TASR)

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) je podľa ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga (SaS) “rovný človek, ktorý sa k veciam vie postaviť čelom”. Minister si preto myslí, že rovnako Kollár zareaguje aj v súvislosti s pochybnosťami okolo jeho diplomovej práce.

“Verím, že tak ako je u neho zvykom, vysvetlí dané veci a vyvodí zodpovednosť,” povedal Gröhling. Na viaceré konkrétne otázky novinárov týkajúce sa Kollárovho postupu nechcel minister vyhlasovať jednoznačné stanoviská, chce si počkať na ďalšie vysvetlenia a verifikácie podozrení. “Máme dohodnuté stretnutie s pánom Kollárom, budeme sa o tom rozprávať, chcem sa oboznámiť bližšie s prípadom,” povedal.
Prízvukoval zároveň, že na Stredoeurópsku vysokú školu v Skalici, na ktorej Kollár robil diplomovú prácu, poslal kontrolu. Deklaroval tiež, že vysokoškolský titul musí “znovuzískať vážnosť”, k čomu majú smerovať kroky a opatrenia ministerstva školstva, implementované aj do nového vysokoškolského zákona, ktorý by i v takýchto situáciách dával rezortu väčšie právomoci.
Podľa medializovaných informácií mal Kollár vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Ten ju podľa Denníka N nedal Kollárovi prerobiť, ale umožnil mu v roku 2015 získať magisterský diplom na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Denník označil Kollárovu 58-stranovú prácu za plagiát.

- Reklama -