Raši: Očakávame reakciu koalície i premiéra na Kollárovu prácu. Je to škandál

0
Richard Raši (Autor: TASR)

Opozičný poslanec parlamentu Richard Raši očakáva reakciu vládnej koalície i premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na medializované informácie o plagiátorstve pri diplomovej práci predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina). Verí, že sa premiér vyjadrí čím skôr. Dodal, že podľa zverejnených informácií je nespochybniteľné, že došlo k plagiátorstvu. Nepovedal, či bude s opozičnými kolegami žiadať o odchod Kollára z funkcie šéfa parlamentu. Poukázal na to, že ide o obrovský škandál.

 “Čakáme, aká bude reakcia, pretože líder koalície, premiér Matovič má vystúpiť so zásadným nekompromisným postojom, ktorý deklaroval celú svoju predvolebnú kampaň,” povedal v stredu novinárom Raši s tým, že hnutie Sme rodina sa v minulom volebnom období podpísalo pod návrh na odvolanie Andreja Danka z postu predsedu parlamentu pre jeho rigoróznu prácu. “Čakáme na vyjadrenia, ale v každom prípade je to obrovský škandál,” dodal Raši.
Mimoparlamentné KDH uviedlo, že ak sa potvrdia informácie o plagiátorstve Kollára, mal by bez váhania a výhovoriek odstúpiť. “Nemal by zabúdať na to, že aj on vyzýval na odstúpenie svojho predchodcu Andreja Danka za falošnú prácu,” uviedlo hnutie. TASR o tom informoval Stano Župa z komunikačného oddelenia KDH.
Podľa medializovaných informácií mal Kollár vo svojej záverečnej práci skopírovať niekoľko strán z publikácie svojho školiteľa, pod ktorého vedením diplomovku písal. Ten ju podľa Denníka N nedal Kollárovi prerobiť, ale umožnil mu v roku 2015 získať magisterský diplom na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Denník označil Kollárovu 58-stranovú prácu za plagiát.

- Reklama -