Krajčí: Druhú vlnu epidémie tu zatiaľ nemáme

0
Na snímke minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (Autor: TASR)

Posledný nárast infikovaných na nový koronavírus nepotvrdzuje, že by na Slovensku bola druhá vlna epidémie. Pred stredajším rokovaním vlády v súvislosti s novými číslami pozitívnych prípadov to uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO).

Poukázal na to, že v rámci nových pozitívnych vzoriek ide o importované prípady. O sprísnení opatrení sa podľa Krajčího zatiaľ neuvažuje. “Môžem však uistiť, že každý deň situáciu vyhodnocujeme s konzíliom odborníkov,” uviedol.
V súčasnosti je podľa neho je dôležité, aby ľudia, ktorí prichádzajú zo zahraničia, najmä z epidemiologicky menej bezpečných krajín, rešpektovali nariadenia hlavného hygienika. Pripustil, že sa vláda zaoberá aj možnosťami sprísniť dohľad ich pohybu na Slovensku.

“Zatiaľ je to v štádiu riešenia, v každom prípade mobilní operátori posielajú takýmto ľuďom v zahraničí upozorňujúce SMS,” dodal. Prípadné sprísnenie režimu závisí podľa Krajčího od zodpovednosti Slovákov. “Ak budeme zodpovední aj naďalej, myslím si, že môžeme ostať v súčasnom režime uvoľnení,” povedal.


      V utorok (23. 6.) na Slovensku pribudlo 18 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1607 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na stránke covid-19.nczisk.sk.
      Spolu sa zatiaľ vykonalo 203.911 testov, počas utorka ich bolo 1257. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1448 ľudí, v utorok nepribudli žiadni vyliečení.

- Reklama -