Miesta všetkých prednostov obsadí OĽaNO? Sulík to považuje za prirodzené

0
Richard Sulík, minister hospodárstva (SaS)(Autor: TASR)

Predseda SaS Richard Sulík nenamieta obsadzovanie pozícií prednostov okresných úradov (OÚ) hnutím OĽaNO. Hovorí, že politici dostali mandát od ľudí, preto by mali prevziať zodpovednosť za jednotlivé podriadené pozície. Pripomenul tiež dohodu, že každá strana je zodpovedná za svoje rezorty, ktoré získala po voľbách, ako aj za ich orgány a inštitúcie, ktoré pod ne spadajú.

“Tam nie je čo riešiť. My máme všeobecnú dohodu,” podotkol Sulík s tým, že okresné úrady patria pod Ministerstvo vnútra (MV) SR, teda už nie je nad čím uvažovať. Považuje za prirodzené, že pozície bude obsadzovať hnutie OĽaNO.

“Keď sa rozhodnú robiť výberové konania, nech robia výberové konania, keď sa rozhodnú dať tam svojho overeného človeka, nech tam dajú svojho overeného človeka,” dodal.

Sulík pripomenul, že už od začiatku hovoril o potrebe prebratia politickej zodpovednosti za jednotlivé orgány podriadené rezortom a ministrom, ako napríklad aj post policajného prezidenta. “My máme zodpovednosť za voličov, preto my, ktorí máme ten mandát od voličov, musíme obsadiť pozície, za ktoré sme zodpovední,” zdôraznil Sulík.

- Reklama -