V Hnúšti sa črtá vytvorenie 120 pracovných miest

0
Na snímke nové elektrobicykle a krosové bicykle, ktoré vďaka dotácii Oblastnej organizácie cestovného ruchu Gemer rozšírili ponuku služieb pre turistov v Hnúšti. Ilustračná snímka. Foto: TASR

Približne 120 pracovných miest by mali vytvoriť v priemyselnom parku v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota dvaja noví investori. Na sociálnej sieti a na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) o nich informovalo vedenie mesta.

Ako na sociálnej sieti uviedla samospráva Hnúšte, prvá spoločnosť by mala vytvoriť viac než sto pracovných miest.

„Investorom, s ktorým intenzívne komunikujeme, má byť firma TeraSteel, jeden z najväčších výrobcov stavebných materiálov s rumunským kapitálom. Spoločnosť vyrába pozinkované profily a tepelnoizolačné panely s polyuretánovou penou a kovové doplnky. Navyše ponúka svojim klientom kompletné riešenia – výstavbu priemyselných hál na kľúč,“ dodal primátor Roman Lebeda.

Mesto má s touto spoločnosťou podľa informácií na sociálnej sieti už podpísané memorandum o spolupráci a tá sa v súvislosti s investíciou v Hnúšti uchádza aj o štátnu pomoc.

Druhým investorom je firma ThermoPanel z Ružomberka, ktorej poslanci schválili prenajatie haly v tamojšom priemyselnom parku na dobu 20 rokov. Podľa zápisnice zo zasadnutia MsZ chce spoločnosť v hale vyrábať drevodomy a ich súčastí, konkrétne SIP panely, s plánovanou výškou investície 150 000 eur. Investor sľubuje v prvom roku vytvorenie 12 pracovných miest a v treťom roku 15 až 20 miest.

V priemyselnom parku v Hnúšti pôsobia v súčasnosti podľa údajov Mestskej investičnej spoločnosti traja väčší investori a niekoľkí menší subdodávatelia. Všetky subjekty dokopy zamestnávajú podľa MIS v závislosti od zákaziek okolo 700 až 800 pracovníkov.

- Reklama -