Proces v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej odročili na september

0
Mikuláš Černák (Autor: TASR)

 Senát Okresného súdu (OS) Bratislava II odročil hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej na 29. septembra.

V prípade je obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol R. a ďalšie tri osoby zo slovenského podsvetia. Vo štvrtok súd v bratislavskom ústave na výkon väzby a bratislavskom ústave na výkon trestu odňatia slobody vypočul štyroch svedkov. Medzi nimi bývalú manželku hlavného obžalovaného Pavla Ruska, Vieru, bývalého ochrankára a bývalého šoféra exriaditeľa a napokon vysokopostaveného člena bratislavskej skupiny sýkorovcov. Z prípravy vraždy je obžalovaný Pavol Rusko a ďalší traja – bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, Černák a Kaštan. Pavol Rusko, ktorý je stíhaný na slobode a monitorovaný elektronickým náramkom, sa vo štvrtok na súd nedostavil. Ospravedlnil sa a dal súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Lališ požiadal o pojednávanie v jeho neprítomnosti.
Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol Ruska u Černáka a ten mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov.
Pavol Rusko a Lališ vinu popierajú. Černák a Kaštan sa priznali.

- Reklama -