VIDEO S Pellegrinim odchádza zo Smeru ďalších 10 poslancov. Ohlásil založenie strany

0
poslanci NR SR Peter Pellegrini a Denisa Saková (Foto: TASR)

Peter Pellegrini oznámil založenie novej sociálnodemokratickej strany. Spolu s ním do nej odchádzajú ďalší desiati doterajší politici Smeru: Peter Žiga, Richard Raši, Denisa Saková, Erik Tomáš, Matúš Šutaj-Eštok, Ľubica Laššáková, Peter Kmec, Róber Puci, Ján Ferenčák a Ján Blcháč. Podľa Pellegriniho je dôležité, aby si našli politických partnerov, nie až tak percentá v súčasnosti. Strana zatiaľ názov nemá.

Pellegrini zdôraznil, že súperom novej strany nie je Smer a Robert Fico. “To by vyzeralo smiešne. Našim súperom je súčasná vládna koalícia, ktorá nezvláda svoju úlohu a každý deň sme toho svedkom v priamom prenose,”vyhlásil Pellegrini.

Strana, ktorú chcú zaregistrovať v septembri, nemá podľa Pellegriniho žiadnych sponzorov. “Budeme sa spolupodieľať na financovaní tejto strany,” vyhlásil Pellegrini s tým, že všetci sú poslancami s relatívne slušnými platmi a budú sa prikrývať perinou, na ktorú budú mať. Žiadny oligarcha ho podľa jeho slov ani nekontaktoval. Akonáhhle dostane strana IČO, zverejní aj transparentný účet.

Desať poslancov Národnej rady (NR) SR za Smer-SD sa pridáva k projektu Petra Pellegriniho. Na snímke zľava poslanec Ján Blcháč, podpredseda strany Richard Raši, poslanci Peter Kmec, Ján Ferenčák, členka predsedníctva Denisa Saková, podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD), poslankyňa Ľubica Laššáková, podpredseda SMER-SD Peter Žiga, poslanci Matúš Šutaj Eštok, Róbert Puci a Erik Tomáš. (Foto: TASR)

Peter Pellegrini zatiaľ nemieni opustiť post podpredsedu NR SR. “Ešte som členom Smeru,” vyhlásil s tým, že túto otázku by riešil v septembri.

Erik Tomáš uviedol, že svoj odchod odkonzultoval slušne s predsedom Smeru Robertom Ficom, aj členmi. “Našim súperom je premiér Matovič a jeho amatérska vláda,” uviedol Tomáš. Podľa Tomáša Matoviča volili ľudia z nenávisti a nová strana chce, aby volili zasa na základe programu.

- Reklama -