VIDEO Pellegrini zaútočil na Remišovú. Ohrozila vraj bezpečnosť štátu

0
Peter Pellegrini (Autor: TASR)

Podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu SR Veronika Remišová (Za ľudí) ohrozila raziou v Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby (NASES) bezpečnosť štátu a asistoval jej pritom samotný premiér Igor Matovič (OĽaNO). Na tlačovej konferencii to uviedli v utorok podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini a poslanec NR SR Richard Raši (obaja Smer-SD), ktorí podľa vlastných slov určite podajú trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa.

Kauzu údajného odpočúvania vládnej siete Govnet považuje Pellegrini za falošnú a nepravdivú.

„Napísala a realizovala ho v priamom prenose vládna koalícia, predovšetkým vicepremiérka Veronika Remišová a asistoval jej pritom aj sám premiér,“ myslí si Pellegrini. Expremiér nepotvrdil, či boli zariadenia, ktoré zhabala Národná kriminálna agentúra, zariadeniami niektorej z domácich spravodajských služieb, aby neprezradil utajovanú skutočnosť.
      Zároveň však počas tlačovej konferencie uviedol, že v roku 2019 sa odohral hekerský útok na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, ktorý konzultoval aj s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Ten mu mal vtedy prisľúbiť súčinnosť francúzskych spravodajských služieb a zároveň Pellegrini zaviazal bezpečnostné zložky vrátane Vojenského spravodajstva, aby urobili všetko potrebné na zabezpečenie bezpečnosti Govnetu. Podobný postup potvrdil aj minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), ktorý hovoril tiež o podobnej operácii Vojenského spravodajstva, taktiež bez toho, aby potvrdil, či išlo o tie isté zariadenia.

Poslanec Richard Raši zase na tlačovke uviedol, že zariadenia boli legálne, bez toho, aby to ďalej špecifikoval. Zároveň dodal, že predtým, ako Remišová podala trestné oznámenie, ktoré viedlo k razii a následnému prepusteniu zadržaných, si mohla overiť informácie z niekoľkých zdrojov. To podľa Rašiho neurobila. Vzhľadom na to poslanci podajú trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa aj preto, že ak boli tieto zariadenia legálne, tak mohla vicepremiérka demaskovať operáciu tajnej služby.

- Reklama -