Podľa Matoviča zvláda prezidentka Čaputová funkciu dôstojne

0
predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) (Autor: TASR)

Zuzana Čaputová je podľa predsedu vlády SR Igora Matoviča (OĽaNO) dobrou prezidentkou. Uviedol to na pondelňajšej tlačovej konferencii, kde sa aj s podpredsedníčkou vlády SR pre investície a informatizáciu Veronikou Remišovou (Za ľudí) vyjadril k prezidentkinmu prvému roku vo funkcii.

Matovič si nemyslí, že mu ako premiérovi prislúcha komentovať to, ako prezidentka zvládla jej prvý rok v úrade. “Zároveň sa mi žiada jedným dychom povedať, že si myslím, že zvláda svoj post dôstojne a je takou prezidentkou, akú si zaslúžime. Myslím si, že je dobrá prezidentka,” povedal predseda vlády SR.
Remišová nepovažuje za vhodné, aby predstavitelia politických strán vystavovali prezidentke ročné vysvedčenie za jej prácu, myslí si však, že Čaputová svojím prístupom ukázala umiernenosť.

“Veľmi ma teší, že s pani prezidentkou stojíme na jednej strane. Pozeráme rovnakým smerom a tým je v prvom rade obnova dôvery v právny štát, obnova dôvery v spravodlivosť a boj s korupciou, ktorý nás dlhé roky trápil,” uviedla Remišová.

- Reklama -