Zemetrasenie v Turecku: jeden mŕtvy, osemnásť zranených

0
Tureckom otriaslo zemetrasenie (Ilustračné foto) (Autor: TASR)

Najmenej jedného mŕtveho a 18 zranených si vyžiadalo zemetrasenie s magnitúdou 5,7, ktoré v nedeľu zasiahlo provinciu Bingöl na východe Turecka. S odvolaním sa na vyjadrenie tureckých úradov o tom informovala agentúra Anadolu.

K otrasom došlo 17.24 h miestneho času (16.24 h SELČ) a ich epicentrum bolo pri dedine Kaynarpinar v okrese Karliova, uviedol turecký úrad pre mimoriadne situácie (AFAD).

V zmienenej dedine sa pri otrasoch zrútili dve strážne veže patriace k tamojšej policajnej stanici. Pri ich páde sa zranili traja ľudia – dedinčania, ktorí tam hliadkovali. Spod trosiek sa podarilo vytiahnuť dovedna sedem ľudí. Jeden človek, ktorý pod troskami uviazol, však zraneniam podľahol.

Provinciu medzičasom navštívil turecký viceprezident Fuat Oktay, minister vnútra Süleyman Soylu aj minister životného prostredia Murat Kurum, ktorí tam majú dohliadať na záchranné práce.

Oktay informoval, že pri otrasoch sa celkovo zranilo 18 ľudí. Dodal však, že nikto zo zranených nie je vo vážnom stave.  

Po zemetrasení zaznamenali v oblasti 33 dotrasov. Otrasy čiastočne poškodili desať budov v neďalekých dedinách Elmali a Dinarbey, informuje Anadolu.

Otrasy cítili aj v okolitých provinciách.

- Reklama -