Čína hlási 57 nových prípadov nákazy koronavírusom, najviac od apríla

0
Ľudia s ochrannými rúškami prechádzajú okolo sochy zobrazujúcej postavu z filmu Transformer pred reštauráciou v Pekingu (FOTO: TASR/AP) Residents wearing face masks to curb the spread of the coronavirus walk past a sculpture depicting a character from the Transformer movie outside a restaurant in Beijing on Monday, June 8, 2020. A semblance of normalcy has returned to the Chinese capital as businesses open and residents go about their usual activities. (AP Photo/Ng Han Guan)

Čína oznámila v nedeľu 57 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac za jeden deň od apríla. Údaje prišli v čase, keď rastú obavy z opätovného rozšírenia koronavírusovej choroby, informuje agentúra AFP.

Čína dostala epidémiu ochorenia COVID-19 v krajine do značnej miery pod kontrolu pomocou prísnych obmedzení pohybu zavedených začiatkom roka. Nové ohnisko nákazy však bolo teraz spojené s tržnicou v južnej časti Pekingu, kde predávajú mäso a zeleninu.
Národná zdravotnícka komisia uviedla, že 36 z nových prípadov tvoria “domáce” infekcie v hlavnom meste.
Prenos v rámci Číny potvrdili aj v ďalších dvoch prípadoch v provincii Liao-ning na severovýchode krajiny. Podľa tamojších predstaviteľov ide o blízke kontakty s prípadmi z Pekingu.

V dôsledku tejto situácie zaviedli v metropole nové karanténne opatrenia – obyvateľom nariadili zostať doma v 11 obytných blokoch v okolí zmienenej tržnice. V meste uzavreli aj viaceré ďalšie trhy a úrady nariadili inšpekcie bezpečnosti potravín v malo- i veľkoobchodných prevádzkach po celom Pekingu.
Ide pritom o prvé prípady nákazy v Pekingu po dvoch mesiacoch.
Zvyšné prípady oznámené v nedeľu sa týkajú čínskych občanov, u ktorých koronavírus diagnostikovali pri návrate zo zahraničia.

- Reklama -