VIDEO Odchádzam zo strany. Nechcem byť zámienkou Pellegriniho na odchod zo Smeru, vyhlásil Podmanický

    0
    Ján Podmanický, poslanec NR SR (Autor: SITA)

    Podmanický povedal, že ak je jediným dôvodom výčitiek jeho záujem presadzovať hodnotovú politiku, považuje to za najlepšiu vizitku svojho doterajšieho pôsobenia. Dodal tiež, že nechce byť zámienkou, ktorú použije podpredseda strany Peter Pellegrini na svoj odchod zo Smeru-SD.

    „Keďže nechcem byť prekážkou ešte väčšieho posunu strany Smer-SD doľava a rovnako nezdieľam názory Petra Pellegriniho, ktorý je z môjho pohľadu viac liberál ako ľavičiar a na mnohé kultúrno-etické témy má zásadne opačný pohľad než ja, rozhodol som sa k dnešnému dňu odstúpiť z funkcie krajského predsedu Smeru-SD v Žiline, zároveň ukončujem členstvo v poslaneckom klube a rovnako aj samotné členstvo v politickej strane Smer-SD,” oznámil s tým, že z politického života neodchádza.

    Rovnako ocenil, že v Smere-SD mal vždy priestor na otváranie tém, ktoré ani v strane neboli jednohlasne prijímané.

    Podmanický zdôraznil, že platforma bola iniciatívou poslanca Tomáša Tarabu zo strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita (KDŽP). Poslanca Filipa Kuffu a Tarabu nepovažuje za fašistov, ale slušných ľudí, pričom podľa svojich slov odmieta akékoľvek prejavy fašizmu. Taraba a Kuffa pôsobia ako poslanci v klube ĽSNS.

    Platforma má slúžiť na prípravu spoločného postupu konzervatívnych poslancov v hodnotových témach. Pozvali do nej aj koaličných poslancov, hnutie OĽaNO deklarovalo, že sa k iniciatíve nepridá.
     

    “Pokiaľ budem pôsobiť ako poslanec Národnej rady, nikdy si nedám od niekoho rozkazovať, s kým sa môžem a nemôžem rozprávať, s kým môžem hľadať podporu na dobrú vec,” dodal Podmanický.

    Záujem pridať sa k hodnotovej platforme avizoval okrem Podmanického aj ďalší poslanec zo Smeru-SD, Marián Kéry. Pellegrini ešte v pondelok (18. 5.) povedal, že to vníma ako ich individuálne rozhodnutie, ku ktorému by Smer-SD mal zaujať jasný postoj. Akúkoľvek spoluprácu s extrémistickou ĽSNS označil za chybný krok. Podpredseda Smeru-SD Peter Žiga skonštatoval, že je to v rozpore s hodnotovým ukotvením Smeru-SD.

     

    - Reklama -