Exsmerák Podmanický si nevybral inú stranu, chce spájať koaličných aj opozičných konzervatívcov

    0
    Ján Podmanický, poslanec NR SR (Autor: SITA)

    „Chcem sa plne venovať spájaniu konzervatívnejšie ladených poslancov koalície a opozície za spoločný postup pri presadzovaní hodnotových zákonov,” povedal pre TASR Podmanický.

    Prvým krokom tzv. hodnotovej platformy je podľa neho zákon o voľných nedeliach, ktorý už do parlamentu predložil.

    „Budeme prinášať aj ďalšie zákony a budeme pre ne hľadať podporu naprieč politickým spektrom,” doplnil.

    Podmanický sa pridal k hodnotovej platforme konzervatívnych poslancov, ktorú avizovali predstavitelia strany KDŽP pôsobiaci ako poslanci v klube ĽSNS. Pozvali do nej aj koaličných poslancov, hnutie OĽaNO deklarovalo, že sa k iniciatíve nepridá.

    Podmanického krok kritizovala časť vedenia Smeru-SD, po kritike preto oznámil odchod. Podľa svojich slov nechce byť príčinou ďalšieho nárastu napätia v Smere-SD. Povedal tiež, že neprechováva názory podpredsedu Petra Pellegriniho, ktorý je podľa neho viac liberál ako ľavičiar. Tlak na Podmanického odchod považuje šéf Smeru-SD Robert Fico za hrubú politickú chybu, napísal to v liste spolustraníkom.

    Poslanec sa podľa neho podieľal na prijatí opatrení, ktoré pomohli strane dosiahnuť vo voľbách viac ako 13 či 14 percent.

    Záujem pridať sa k hodnotovej platforme avizoval okrem Podmanického aj ďalší poslanec zo Smeru-SD Marián Kéry. Ten oznámil, že zo strany neodchádza.

    - Reklama -