Už žiaden “Bžán”? Štát si chce právne služby zastrešiť sám, plánuje Holý

    0
    Na snímke zľava podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (obaja Sme rodina) (Autor: TASR)

    „Zároveň je našou snahou posilnenie stability a predvídateľnosť právneho poriadku, najmä v záujme zlepšenia postavenia občanov a kvality podnikateľského prostredia,“ dodal Holý.

    Vláda podľa jeho slov začína analyzovať už jestvujúce právne a konzultačné zmluvy z pohľadu efektívnosti, hospodárnosti a účelnosti.

    „Pozrieme sa na to, či je naozaj potrebné využívať externé služby a či by ich nezvládli interné kapacity štátnych inštitúcií a firiem,“ vyslovil Holý s tým, že cieľom vládnej garnitúry je vybudovanie interných právnych, ale aj analytických kapacít na strane štátu a zároveň racionalizácia nákupu externých právnych a konzultačných služieb.

    „Mojou prioritou na Úrade vlády SR je čistota legislatívneho procesu na jednej strane a na strane druhej posudzovanie efektívnosti, hospodárnosti a účelnosti právnych, konzultačných či iných obdobných zmlúv uzavretých jednotlivými ministerstvami alebo ich podriadenými organizáciami,“ podotkol vicepremiér.

    Ako dodal Holý, jeho nástup do funkcie mal rýchly spád práve pre pandémiu ochorenia COVID-19.

    „V tejto krízovej situácii sme museli tvoriť legislatívu veľmi rýchlo, aby sme mohli ľuďom čo najrýchlejšie pomáhať,“ dodal podpredseda vlády zodpovedný za celú legislatívu, a teda aj za každý zákon, ktorý prichádza pred vládu.

    „Dá sa povedať, že mojimi rukami prešiel odvtedy každý jeden zákon, ktorý sme prijali v boji s novým koronavírusom,“ uzavrel Holý.

     

    - Reklama -