Prokurátor podal obžalobu na vraha advokáta Valka

    0
    Ernest Valko (Autor: SITA)

    „Dňa 25. mája som podal na OS Bratislava I obžalobu na obvineného pre obzvlášť závažný zločin vraždy, z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečin porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom,” priblížil prokurátor GP SR.

    Obvinený mal v novembri 2010 vniknúť spolu s ďalším spolupáchateľom, už právoplatne odsúdeným Jaroslavom Klinkom, do domu poškodeného Valka s cieľom zmocniť sa peňažnej hotovosti, pričom ho usmrtil jedným výstrelom z pištole.

    Klinka si odpykáva súhrnný osemročný trest odňatia slobody v ústave so stredným stupňom stráženia. Za strelca označil Jozefa Radiča, ten však vinu odmieta.

    Valka zavraždili v jeho dome v Limbachu 8. novembra 2010. Policajti ukončili vyšetrovanie vraždy s návrhom na obžalobu dvoch páchateľov, ktorých motívom bolo podľa polície lúpiť vo Valkovom dome. Po

    Valkovom návrate mali do domu vniknúť a Jozef Radič mal právnika streliť do hrudníka, čím mu mal spôsobiť smrteľné zranenie. Následne Jozef Radič zobral Valkovi pištoľ, ktorú mal advokát v legálnej držbe.

    Keďže peniaze u Valka nenašli, z miesta činu utiekli a pištoľ zahodili do Kučišdorfskej priehrady v okrese Pezinok.

    - Reklama -