Trumpove prekáračky s Twitterom. Označili jeho príspevky za nepodložené

    0
    Americký prezident Donald Trump. Foto: TASR

    Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

    „Twitter v utorok historicky prvý raz označil dva Trumpove príspevky za zavádzajúce a upozornil čitateľov, že jeho tvrdenia o korešpondenčnom hlasovaní obsiahnuté v týchto tvítoch vyvrátili faktografickí kontrolóri.

    Trump v predmetnej dvojici príspevkov tvrdí, že korešpondenčné hlasovanie povedie k podvodom a zmanipulovaniu prezidentských volieb.

    Twitter pod oba príspevky umiestnil odkaz Overte si skutočnosti o korešpondenčnom hlasovaní, ktorý používateľov zavedie k upozorneniu, že rozličné médiá ako CNN či The Washington 

    Post citovali expertov, podľa ktorých sa korešpondenčné hlasovanie iba veľmi zriedka spája s volebnými podvodmi.

    Trump obe zmienené médiá, ktoré súčasného šéfa Bieleho domu dlhodobo kritizujú, vo svojom tvíte zosmiešnil.

    Trump, ktorý má na Twitteri viac než 80 miliónov sledovateľov, tvrdí, že používanie sociálnych sietí je preňho nevyhnutné, aby sa tak mohol vyhnúť “zaujatým médiám”, dopĺňa tlačová agentúra DPA.

    Twitter vo všeobecnosti zachováva neutrálny postoj k príspevkom politických lídrov s tým, že zverejnenie sporných tvítov pomáha hnať ich na zodpovednosť a podporuje diskusiu o danej problematike.

    Sociálna sieť Twitter. Zdroj: TASR

    Twitter upozornil čitateľov na zavádzajce Trumpove príspevky

    Twitter dlhodobo odoláva výzvam na cenzurovanie Trumpových príspevkov, ktoré často obsahujú invektívy a nepravdivé tvrdenia. Táto sociálna sieť, ktorá sa pre takéto situácie pokúša vymyslieť sankčné opatrenia, doteraz s Trumpovými tvítmi nerobila nič.

    Twitter vo všeobecnosti zachováva neutrálny postoj k príspevkom politických lídrov s tým, že zverejnenie sporných tvítov pomáha hnať ich na zodpovednosť a podporuje diskusiu o danej problematike.

    Twitter vlani vyhlásil, že zvažuje zavedenie varovných štítkov pri niektorých príspevkoch svetových lídrov so zámerom poukázať na to, že ich pravidlá nestoja nad všeobecnými zásadami používania tejto sociálnej siete.

    - Reklama -