Koaličný škripot? Jedna strana si nemôže uzurpovať všetko, ozval sa Šeliga

0
Podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) (Autor: TASR)

Šeliga na sociálnej sieti uviedol, že namiesto transparentnosti si jedna vládna strana vytvorila vlastné komisie s vlastnými pravidlami o obsadzovaní postov.

„Sľubovali sme my, ale aj iní, transparentné výberové konania do inštitúcií a orgánov. Namiesto transparentnosti si však jedna strana vytvorila vlastné komisie s vlastnými pravidlami, ktoré rozhodujú o tom, kto bude ovládať ktorý úrad. Toto nie je dobrý signál pre verejnosť, ani pre nás – koaličných partnerov,” napísal.

Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga

Podpredseda parlamentu skonštatoval, že vládne strany musia spoločne niesť zodpovednosť a ukázať verejnosti, že to s otvoreným vládnutím myslia vážne.

Šeliga upozornil, že sa v strane Za ľudí budú rozprávať aj o tom, ako sa dodržiava koaličná dohoda.

„Aký je náš podiel na správe krajiny a ako aplikujeme princípy otvoreného vládnutia. Ak máme spoluzodpovednosť za Slovensko, a tú máme, musíme ju aj prakticky prevziať,” doplnil.

Šutaj Eštok vo štvrtok vyzval premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), ako aj jeho hnutie, aby urobili verejné vypočutie na miesta prednostov obvodných úradov, aby tak zabezpečili transparentný a profesionálny výber. Poslanec sa obáva, že posty obsadia nominanti na základe procesu, ktorý bude organizovať OĽaNO.

Úrad vlády SR ani OĽaNO zatiaľ na otázky TASR k tejto téme nereagovali.

- Reklama -