Rusko: Čečenský prezident odkázal, že je živý a zdravý

    0
    Ramzan Kadyrov (Autor: TASR)

    Pred viac ako týždňom sa totiž objavili správy, že Kadyrov pricestoval do Moskvy a bol hospitalizovaný v Ústrednej klinickej nemocnici, kde sa mal podrobiť vyšetreniam a liečbe.
    Niektoré médiá tvrdili, že sa Kadyrov nakazil novým koronavírusom SARS-CoV-2.

    Správy o jeho hospitalizácii v Moskve sa v ruských médiách objavovali aj po tom, čo Kadyrov zvolal členov republikového operatívneho štábu pre boj proti epidémii choroby COVID-19 a niekoľko ďalších stretnutí, ktoré sa uplynulých dňoch konali v Groznom.

    Podľa Interfaxu viacero médií vo štvrtok informovalo, že lietadlo, ktoré údajne patrí Kadyrovovi, znovu pristálo v Moskve.
     

    Kadyrov sa dohady o svojom pobytu v ruskej metropole či nakazení snažil poprieť tým, že cez riaditeľa čečenskej televízie Achmada Dudajeva a jeho konto na sieti Instagram nechal v piatok odkázať: “Povedz, že som doma, nikde som nepristál, ani v Moskve, som živý a zdravý a pracujem”.
     

    Kadyrov sa dostal k moci v Čečensku po tom, čo jeho otca Achmada v roku 2004 zabili pri bombovom útoku. Je verným spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a je obviňovaný z rozsiahleho porušovania ľudských práv v Čečensku, regióne na severnom Kaukaze.

    K pandémii nového koronavírusu zaujal typicky svojvoľný, spupný postoj: lekárov, sťažujúcich sa na nedostatok ochranného vybavenia, označil za “provokatérov”, ktorých treba prepustiť; ľudí, ktorí porušili karanténu, treba podľa neho “zabiť” a Čečencov, ktorí nešli do izolácie a potom nakazili ostatných, prirovnal k teroristom.
          

    - Reklama -