Kauza Floyd: Jeden mŕtvy pri streľbe z vozidla na dav protestujúcich v Detroite

    0
    Demonštrant nesie americkú vlajku vedľa horiacej budovy počas pokračujúcich protestov proti policajnému zásahu v americkom meste Minneapolis (Autor: TASR/AP)

    K streľbe došlo v piatok okolo 23.30 h miestneho času (sobota 05.30 h SELČ) neďaleko detroitskej obchodnej a zábavnej štvrte Greektown, keď sa policajti snažili upokojiť desiatky demonštrantov, spresnila hovorkyňa seržantka Nicole Kirkwoodová. Podľa nej nemal s incidentom nič spoločné žiaden policajt.

    Kirkwoodová uviedla, že obeťou streľby sa v Detroite stal 19-ročný mladík, ktorého vyhlásili za mŕtveho po prevoze do nemocnice. O mŕtvom mužovi ani o podozrivom útočníkovi z auta značky Dodge Durango neboli podľa hovorkyne bezprostrednej známe bližšie podrobnosti.

    Pozri fotogalériu z protestov

    Minneapoliský policajt Derek Chauvin bol v piatok pre Floydovu smrť obvinený z vraždy tretieho stupňa a zo zabitia. Za vraždu tejto kategórie možno v Minnesote dostať maximálny trest 25 rokov väzenia. Kaucia je stanovená na pol milióna dolárov, spresnila spravodajská stanica CNN.

    - Reklama -