FOTOGALÉRIA Zsuzsová podala námietku voči Lipšicovi aj senátu. Opäť neuspela

    0
    Na archívnej snímke Alena Zsuzsová. Foto: TASR

    „O námietke zaujatosti sa nekoná, pretože dôvodom námietky je procesný postup súdu. Súd v tejto trestnej veci postupuje v súlade so zákonnými ustanoveniami trestného poriadku, pričom takýto dôvod, ktorý vzniesla obžalovaná, nie je prípustný,” uviedla v reakcii na námietku zaujatosti po porade senátu jeho predsedníčka Sabová.

    Obžalovaná podala námietku zaujatosti voči senátu aj pre televízne reportáže z hlavného pojednávania, ktoré podľa nej narušujú prezumpciu neviny. Novinári mali podľa nej vyhodnocovať dôkazy aj za pomoci nahrávok hlasu predsedníčky Sabovej z pojednávania.

    Alena Zsuzsová tiež namietala procesný postup senátu, ktorý podľa nej nadržiava splnomocnencom poškodených. Splnomocnencom poškodených sa venovala aj druhá časť jej námietky, ktorá smerovala voči osobe Daniela Lipšica. Takýto postup však trestný poriadok neumožňuje vzhľadom na to, že splnomocnenec nie je osoba, ktorej zaujatosť možno namietať. 

    Pozri fotogalériu – klikni sem

    „Touto námietkou sa súd vôbec nezaoberal a v súvislosti s tým žiadam v prvom rade obhajcov, aby neboli zdržiavané súdne konania, ktoré nemajú oporu v trestnom poriadku,” doplnila Sabová.
     

    Pred senátom ŠTS vypovedal v pondelok aj znalec a lekár Ivan Závodný, na ktorého mal obhajca Zsuzsovej doplňujúce otázky v súvislosti s obhliadkou tela nebohého Kuciaka.

    - Reklama -