AKTUALIZOVANÉ VIDEO Matovič: Núdzový stav sa predčasne rušiť nebude!

    0
    Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) (Autor: TASR)

    Matovič upozornil, že zrušením núdzového stavu sa život na Slovensku žiadnym spôsobom výrazne nezmení oproti súčasnému stavu.

    „Je to mýtus, ktorý tu niektorí rozvíjajú,” povedal Matovič, poukázal pritom na uvoľňovanie opatrení, ktoré bežný život čoraz viac približujú situácii pred vypuknutím pandémie. Práve naopak, “dobehnutie” núdzového stavu podľa neho umožní analyzovať aj efekt posledných opatrení, či nespôsobil opätovný nárast infekcie.

    Upozornil aj na to, že koniec núdzového stavu nesúvisí ani s koncom povinnej karantény.

    VIDEO Núdzový stav vyprší 15. júna

    Zdroj: TASR

    „Pri pokračujúcom otváraní hraníc bude povinná štátna karanténa strácať zmysel. Budeme sa opäť vracať k výzvam na osobnú zodpovednosť, prechádzame teda postupne do módu utlmovania štátnej karantény, ale to má súvis práve s uvoľňovaním režimu na hraniciach,” zdôraznil šéf kabinetu.

    Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) oznámil, že na ďalšom zasadnutí vlády bude pripravený návrh na zrušenie zákazu zhromažďovania. Matovič v tejto súvislosti poukázal na to, že ani v súčasnosti nie je toto právo úplne zakázané.

    „Niekedy pred týždňom som pred úradom vlády videl skupinu ľudí, babičky tam držali transparenty, že nesúhlasia s NATO, s 5G, s Matovičom. Ale zasa, išlo o nahlásené zhromaždenie do 100 ľudí,” pripomenul.

    - Reklama -