Múzeá a galérie rušia bezplatné vstupy prvú nedeľu v mesiaci

    0
    Priečelie rekonštruovanej budovy Slovenskej národnej galérie v Bratislave (Autor: TASR)

    Týka sa to aj všetkých 18 špecializovaných múzeí Slovenského národného múzea (SNM), ktoré od 6. do 12. mája postupne znovuotvorili pre verejnosť svoje výstavy, expozície a postupne aj vonkajšie areály.

    „Veľmi nás teší návrat návštevníkov. Návrat do predkoronavírusových čísel návštevnosti a s tým spojenej finančnej stabilizácii však bude aj pre Slovenské národné múzeum dlhý a náročný. Z našej strany robíme všetko pre to, aby sme pre návštevníkov, rodiny s deťmi, seniorov a aj zahraničných turistov v našich múzeách po celom Slovensku neustále pripravovali čo najzaujímavejší program. Samozrejmosťou je aj hľadanie stále nových ciest na jeho promovanie vrátane využívania on-line priestoru,” povedal generálny riaditeľ SNM Branislav Panis.

    Pri návšteve múzeí a galérií je naďalej nevyhnutné dodržiavať bezpečnostné a hygienické predpisy. Vstup do objektov múzeí je možný len s respiračnou ochranou tváre, v skupine maximálne piatich osôb.

    Návštevníci si povinne dezinfikujú ruky prostriedkom umiestneným pri vstupe do každého múzea a rovnako tu absolvujú meranie telesnej teploty.

    Skupinové prehliadky, lektoráty a hromadné podujatia sú v súčasnosti celkovo na Slovensku, to znamená vrátane múzeí, povolené pre maximálne 100 ľudí.

    Spôsob prehliadky sa zároveň riadi internými pokynmi každého zo špecializovaných múzeí SNM.

    - Reklama -