Šeliga a Remišová súhlasia s prezidentkou, že kríza je šancou na posun vpred

    0
    Juraj Šeliga (Autor: TASR)

    Šeliga skonštatoval, že kríza je šancou posunúť Slovensko dopredu v oblasti ekonomiky, spravodlivosti aj v spoločenských otázkach. Súhlasí tiež so slovami prezidentky, že pri legislatívnych zmenách v oblasti hodnôt je potrebná diskusia.

    „Aj keď nemáme spoločné rovnaké názory, ak vieme diskutovať, vieme sa vyvarovať konfliktu. To je základ, o tom je demokracia,” uviedol.

    V súvislosti s vyjadrením prezidentky o prílepkoch k zákonom a skrátených konaniach povedal, že v súvislosti s ochorením COVID-19 je zrýchlený režim potrebný. Dodal, že ani prezidentka nemala problém podpísať zákony, ktoré takto prešli plénom, keď bol dôvod na ich urýchlenie.

    Remišová súhlasí s prezidentkou aj v tom, že Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré zvládli koronakrízu najlepšie, a to aj vďaka spolupatričnosti ľudí.

    „Kríza nás ekonomicky vyčerpala, ale zároveň to berieme ako príležitosť,” podotkla s tým, že je to šanca zbúrať staré a nefunkčné korupčné schémy, tvoriť na nových základoch a splniť predvolebné sľuby.

    Rovnako poukázala na problémy v oblasti IT a digitalizácie, na vysoké investície do informatizácie za minulej vlády a neefektivitu nastavenia systémov. Pripomenula tiež veľký finančný balík pomoci z Európskej únie, ktorý má pomôcť riešiť dôsledky krízy.

    Zdôraznila, že využitie týchto peňazí musí byť efektívne a nesmú sa zbytočne premrhať.

    - Reklama -