Republikán Powell oficiálne podporil demokratického prezidentského kandidáta Bidena

    0
    Bývalý americký minister zahraničných vecí v prvej vláde Georgea W. Busha a republikán Colin Powell (Autor: TASR)

    Powell (83), ktorý viedol americké ozbrojené sily počas vojny v Perzskom zálive (1990-1991), keď bol prezidentom USA republikán George Bush starší, a ktorý neskôr za funkčného obdobia republikánskeho prezidenta Georgea Busha mladšieho stál na čele rezortu diplomacie, uviedol, že Trump je “neschopný” a od svojho nástupu do najvyššieho štátneho úradu sa iba zhoršuje.

    „V žiadnom prípade nemôžem podporiť prezidenta Trumpa v tomto roku,” vyhlásil v rozhovore pre spravodajskú stanicu CNN Powell, ktorý Trumpa podľa vlastných slov nevolil ani v roku 2016.

    Na otázku, či dá hlas Bidenovi, odvetil: „Budem ho voliť.”

    Biden (77), bývalý dvojnásobný viceprezident USA počas vlády Baracka Obamu (2009 – 2017) a dlhoročný senátor za štát Delaware, si v piatok zabezpečil nomináciu Demokratickej strany pre novembrové prezidentské voľby, v ktorých bude vyzývateľom súčasného republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

    Biden je faktickým volebným lídrom demokratov odkedy v apríli zo súboja o nomináciu demokratov odstúpil jeho posledný hlavný súper Bernie Sanders.

    Na to, aby sa aj oficiálne stal nominantom, však potreboval získať 1991 delegátov v straníckych primárkach v jednotlivých štátoch USA.

    - Reklama -