DVA NOVÉ PRÍPADY koronavírusu na Slovensku. Ide o osoby z Bratislavy a zo Senca

    0
    Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. (Autor: TASR)

    Na Kramároch sú naďalej hospitalizovaní traja ľudia, ktorí boli pozitívne testovaní na nový koronavírus, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19.

    „Hygienici a epidemiológovia pracujú v pohotovostnom režime a ohnisko nákazy majú podchytené.

    Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave zabezpečuje všetky potrebné protiepidemiologické opatrenia s dôrazom na maximálnu ochranu ľudí a na elimináciu rizika šírenia ochorenia,” uviedla Eliášová.

    Národné referenčné centrum pre chrípku na ÚVZ SR priebežne vyšetruje ďalšie klinické vzorky úzkych kontaktov potvrdených prípadov.

    RÚVZ so sídlom v Bratislave rieši aj situáciu so štyrmi Slovákmi (dve deti, dvaja dospelí), ktorí sú pre potvrdené ochorenie v domácej izolácii v rakúskom Kittsee.

    „Deti navštevujú Cambridge International School v Bratislave, hygienici tam 7. marca vykonali epidemiologické vyšetrenie. Z dôvodu zabránenia šírenia ochorenia vydali karanténne opatrenie – prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v termíne od 9. marca do 22. marca,” dodala Eliášová.

    Rezort zdravotníctva epidemiologickú situáciu vyhodnocuje na dennej báze a v prípade potreby je pripravený operatívne pristúpiť k ďalším potrebným opatreniam.

    - Reklama -