V Bratislave zatvárajú aj základnú školu. Deti dostanú elektronicky domáce úlohy

    0
    Bratislavské Staré Mesto pre nový koronavírus uzatvára preventívne od pondelka (9. 3.) Základnú školu Hlboká. (Autor: TASR)

    „Dozvedeli sme sa, že niektoré deti boli v priamom kontakte s potvrdenými infikovanými osobami. Nechceme nič podceniť, preto školu radšej uzatvárame. Zatiaľ na desať dní, situáciu budeme priebežne monitorovať a vyhodnocovať,” skonštatovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová s tým, že deti dostanú elektronicky pokyny na domáce úlohy.

    Starostka ubezpečila, že budú sledovať aj ostatné základné školy a na hodinovej báze vyhodnocovať situáciu.

    „V prípade najmenšieho podozrenia uzavrieme aj ďalšie základné školy v Starom Meste, ktoré sú v našej pôsobnosti,” doplnila Aufrichtová.

    Hlavné mesto v súvislosti s novým koronavírusom a preventívnym zatváraním školských zariadení zdôrazňuje, že šíriace sa správy o plošnom zatváraní základných a materských škôl nie sú pravdivé.

    „Bratislavské mestské časti zatiaľ nepristupujú k plošnému zatváraniu materských a základných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti,“ poznamenal hovorca mesta Peter Bubla.

    K zatvoreniu školy pristupuje vedenie školy po konzultácii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) zatiaľ iba v jednotlivých konkrétnych prípadoch.

    A to základe podozrenia z kontaktu žiaka s osobou, u ktorej bolo potvrdené ochorenie.

    Bližšie informácie poskytne bratislavský magistrát dnes (9. 3.) na tlačovej konferencii.

    Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v nedeľu preventívne rozhodol, že od pondelka na týždeň preruší vyučovanie na všetkých stredných školách vo svojej pôsobnosti.

    Zatvorenie sa týka aj osemročných gymnázií a základných škôl na Dunajskej a Teplickej ulici v Bratislave, rovnako tak aj strednej odbornej školy v Malinove.

    Okrem toho je v Bratislave až do 22. marca zatvorená Cambridge International School v Starom Meste.

    Dôvodom je potvrdenie ochorenia u rodinného príslušníka jedného zo žiakov.

    - Reklama -