Rakúsko potvrdilo prípad ďalšej nakazenej Slovenky. Viedeň zároveň hlási prvú obeť koronavírusu

    0
    Muž s ochranným rúškom na tvári pred klinikou infektológie Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) na Kramároch v Bratislave (Autor: TASR)

    Žena začiatkom marca navštívila lyžiarske stredisko Ischgl, kde sa nakazila. 

    Toto stredisko bude od soboty na dva týždne zatvorené, oznámil v stredu tirolský hajtman Günther Platter. 

    Počet nakazených sa v Rakúsku zvýšil na 302.

    Rakúsko už pred niekoľkými dňami potvrdilo nákazu novým koronavírusom u štyroch Slovákov (dve deti, dvaja dospelí), ktorí ostali v domácej izolácii v rakúskom Kittsee.

    Rakúsko má prvú obeť nákazy

    Prvé úmrtie na koronavírus vo štvrtok oznámilo Rakúsko. Vírusu v noci na štvrtok vo Viedni podľahol 69-ročný muž, informovala agentúra APA s odvolaním sa na viedenský lekársky krízový štáb.

    Muž, ktorý trpel predchádzajúcimi ochoreniami, zomrel v Nemocnici cisára Františka Jozefa po návrate z Talianska.

    V snahe zabrániť šíreniu koronavírusu dôjde až do odvolania k zákazu návštev vo viedenských nemocniciach. Aby sa toto opatrenie dodržiavalo, zavedú sa vo všetkých nemocniciach vstupné kontroly, uviedol predstaviteľ viedenskej mestskej rady pre zdravotníctvo Peter Hacker.

    Obmedzené na absolútne minimum a presunuté na iný termín budú aj plánované operácie, ktoré nie sú nevyhnutné, dodal.

    „Obyvateľov Viedne prosíme o porozumenie. Musíme totiž chrániť a šetriť naše zdroje a náš personál v hlavnej oblasti zdravotníckej starostlivosti – v nemocniciach,” uviedol v tlačovom vyhlásení Hacker.

    Dodal, že obmedzenia sa nijako nedotknú pacientov s akútnym zdravotným stavom.

    Počet potvrdených prípadov nakazenia novým druhom koronavírusu v Rakúsku od štvrtkového rána opäť výrazne vzrástol, a to z 302 na 361. Najviac prípadov – 109 – pripadá na spolkovú krajinu Tirolsko, informovala tlačová agentúra APA.

     

    - Reklama -