Vlakom sa od piatku do zahraničia nedostanete. ŽSR zastavujú medzinárodnú dopravu. Podobne koná RegioJet

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    „Znamená to, že od 7.00 h nebudú vypravené žiadne vlaky do zahraničia a žiadne ani nebudú vpúšťané na územie SR,” priblížil.

    Obmedzenie medzinárodnej vlakovej a autobusovej dopravy je súčasťou nariadení, ktoré vo štvrtok prijal ústredný krízový štáb z dôvodu výskytu nového koronavírusu.

    Rovnako postupuje aj RegioJet

    Vlakový a autobusový dopravca RegioJet na základe štvrtkového nariadenia vlády ČR a tiež opatrení vlády SR prerušuje predaj a prevádzku svojich medzinárodných vlakových a a autobusových spojov, a to zatiaľ do 5. apríla.

    „Posledné vlakové a autobusové spoje do väčšiny krajín pôjdu v piatok (13. 3.) tak, aby sa ešte pred polnocou vrátili späť do ČR,” TASR informoval Aleš Ondrůj hovorca RegioJet.

    Podľa aktualizovanej informácie zo slovenského krízového štábu bude všetka hromadná cezhraničná preprava cez hranice Slovenska ukončená už v piatok od 7.00 h ráno. To znamená výrazné obmedzenie a zrušenie medzinárodnej prepravy väčšiny spojov už v priebehu piatka. 

    Všetky spoje idúce v piatok z ČR na Slovensko budú skrátené len po územie ČR.

    Spoje idúce v piatok v opačnom smere buď prekročia štátne hranice do ČR pred 7.00 h rannou, alebo pôjdu v rámci Slovenska len ako vnútroštátne linky a hranicu prejdú bez cestujúcich a následne budú pokračovať ako vnútroštátny spoj v rámci ČR.

    Obdobne to platí aj pre autobusové spoje, napríklad na trase Bratislava – Viedeň a podobne. Následne, medzinárodné spoje na a zo Slovenska už nebudú v prevádzke.

    Cestujúcim, ktorí majú rezervácie na spoje s odchodmi v termíne do 5. apríla, budú automaticky vrátené peniaze za lístky bez stornovacieho poplatku.

    SlovakLines ukončuje aj jednodňové lyžiarske zákazy

    Na základe schválených preventívnych opatrení krízového štábu zo štvrtka na piatok (13. 3.) pozastavuje Slovak Lines prevádzku svojich medzinárodných spojov do Viedne, Budapešti a Hainburgu. 

    Rovnako predčasne ukončil jednodňové lyžiarske zájazdy na rakúsky Stuhleck.

    Podľa aktualizovanej informácie zo slovenského krízového štábu bude všetka hromadná cezhraničná preprava cez hranice Slovenska ukončená už v piatok od 7.00 h ráno. 

    To znamená výrazné obmedzenie a zrušenie medzinárodnej prepravy väčšiny spojov už v priebehu piatka. 

    Všetky spoje idúce v piatok z ČR na Slovensko budú skrátené len po územie ČR.

    - Reklama -