Ak nebudú dodržiavané zákazy, treba zaviesť sankcie, uviedol potenciálny minister zdravotníctva

    0
    Na snímke vľavo líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič a vpravo Marek Krajčí (OĽaNO) (Autor: TASR)

    Matovič navrhuje napríklad, aby ľudia prichádzajúci zo zahraničia, dostávali esemes správy s informáciou o počte dní, ktoré im zostávajú do konca karantény.

    V tejto súvislosti už rokoval s jedným z mobilných operátorov. Chcel by tiež, aby vznikol permanentný krízový štáb, ktorý zasadá 24 hodín a koordinuje jednotlivé zložky.

    Krajčí hovorí tiež o zavedení špeciálnych zón v nemocniciach. Lekári by v nich boli plne vybavení a pripravení na pacienta, ktorý by mohol byť pozitívny na nákazlivé ochorenie.

    Matovič si myslí, že v nemocniciach by mohol fungovať aj tzv. systém drive-through. Pacienti by mohli byť vyšetrení bez toho, aby vyšli z auta.

    „Chceme, aby ľudia, ktorí majú podozrenie, že by mohli byť nakazení alebo majú nejaké respiračné opatrenie, aby telefonovali,” načrtol Krajčí.

    Následne po odporučení a vyplnení protokolu by sa dopravili k takzvaným kontajnerovým stojiskám, kde by im odobrali vzorky.

    Líder OĽaNO ubezpečil, že popri záchrane životov sa budú snažiť pomôcť aj podnikateľom, ktorí pre situáciu trpia ekonomicky.

    Pripustil, že štát sa bude musieť aj zadlžiť, aby im pomohol.

    - Reklama -