I. Matovič: Nová vláda spraví z “trafiky” ministerstvo

    0
    Na snímke zľava premiér Igor Matovič , podpredsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a predseda SaS Richard Sulík (Autor: TASR)

    “Chceme jej dopriať časový priestor a slobodnú možnosť rozhodnúť sa. Tak je to podľa nás správne,” povedal. Informácie, ktoré prenikajú do médií o menách nových ministrov, nie sú podľa Matoviča všetky pravdivé.
    “Keď sa snažia dohodnúť štyri strany, tak niekedy to aj trošku iskrí, ale snažil som sa kultivovane rokovať, aby sme minimum informácií vynášali von,” poznamenal Matovič. Dodal, že keď chcú spraviť dobrú dohodu, nie je dobré, ak sa odkazy posúvajú cez médiá.
    Matovič si myslí, že sa mu podarilo vyskladať vládu, ktorá má najväčšiu podporu v parlamente v histórii Slovenska. “Toto bol môj cieľ,” podotkol.

    Matovič pokračoval, že v záujme zostavenia štvorkoalície urobili niečo, čo nie je zvykom. Vysvetlil, že SaS mala podľa výsledku vo voľbách získať dva rezorty, ale OĽaNO sa v prospech SaS vzdalo jedného ministerstva.

    To, že vznikajú nové pozície v rámci vlády, nepovažuje Matovič za “trafiky”, ako ich označil dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Podľa neho bola “trafika” Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorý viedol Richard Raši (Smer-SD). “Z tohto úradu sme sa rozhodli urobiť silné ministerstvo, kde upraceme neporiadok s eurofondmi,” uviedol Matovič.

     

    - Reklama -