Čaputová akceptovala všetky mená novej vlády. Matovič ich povie až v utorok

    0
    Na snímke líder hnutia OľaNo Igor Matovič v Bratislave 14. marca 2020. (Autor: TASR)

    „Kompletný zoznam som dostala doobeda, ku každej z uvedených pozícií je uvedené jedno meno,” povedala prezidentka Zuzana Čaputová.

    Matovič doplnil, že mená chce zverejniť na utorkovej tlačovej konferencii.

    Predstavitelia strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí, ktorí sa dohodli na vytvorení spoločnej štvorkoalície s ústavnou väčšinou v parlamente, informovali prezidentku v sobotu (14. 3.) o dohode na prerozdelení jednotlivých rezortov v novej vláde.

    Matovič vtedy priblížil, že konkrétne mená ešte neboli dohodnuté pri dvoch alebo troch rezortoch, pretože na ne bolo viacero nominácií.

    OĽaNO ako víťazné hnutie získa v novej vláde okrem premiérskeho postu pre Matoviča a ministerstva financií aj rezorty vnútra, zdravotníctva, pôdohospodárstva, obrany, životného prostredia a kultúry.

    Hnutie Sme rodina dostane ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny, rezort dopravy a výstavby a tiež post podpredsedu vlády pre legislatívu a strategické plánovanie.

    Predseda hnutia Boris Kollár je podľa dohody medzi partnermi nominantom na post predsedu Národnej rady SR.

    SaS bude mať ministerstvá školstva, zahraničných vecí a hospodárstva. Predseda SaS Richard Sulík bude ministrom hospodárstva a zároveň prvým podpredsedom vlády pre ekonomiku.

    Strana Za ľudí získa ministerstvo spravodlivosti a ministerstvo pre investície a regionálny rozvoj. Pod tento rezort sa podľa Matoviča postupne presunie celá organizácia a koordinácia čerpania eurofondov, má to byť transformácia súčasného Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.

    - Reklama -